Run op achtste boek Zeven Zussen, grootste verkoopsucces in jaren: 'tegen de 100.000' boeken verkocht op eerste dag

Drukte bij boekhandel Van der Velde voor Lucinda Riley boek. Myrthe Hondema en Rianne Buisman uit Harich die het boek kocht voor haar schoondochter.

Drukte bij boekhandel Van der Velde voor Lucinda Riley boek. Myrthe Hondema en Rianne Buisman uit Harich die het boek kocht voor haar schoondochter. Foto: Jacob van Essen

Het achtste en laatste deel in de populaire Zeven Zussen-reeks van schrijfster Lucinda Riley heeft donderdag gretig aftrek gevonden bij de fans. Het aantal verkochte exemplaren op één dag loopt volgens Xander Uitgevers, die het boek in Nederland uitbrengt, „tegen de 100.000”. Het boek heeft de titel Atlas - Het Verhaal Van Pa Salt.

Boekenkoepel CPNB kan vrijdag niet met zekerheid zeggen of het eerder is voorgekomen dat er zoveel boeken op één dag zijn verkocht. „Maar dit is iets dat zeker in tientallen jaren niet voorgekomen is”, aldus een woordvoerder. Ook de Groep Algemene Uitgevers, de koepel van Nederlandse uitgevers, stelt vrijdag „dat deze aantallen sinds de eerste Potter-delen, een kwart eeuw geleden, door geen enkel boek meer gehaald zijn”.