Feministisch popicoon Peaches en cultheld Alex Cameron zijn de grootste nieuwe namen op festival Welcome To The Village. Vulva en Doodswens komen ook

Peaches. Foto: Harley Hudson

Peaches en Alex Cameron zijn de belangrijkste van de 27 nieuwe namen voor het Leeuwarder festival Welcome To The Village.

Peaches , echte naam Merrill Nisker, is een Canadese electro-muzikante en feministisch popicoon, die nadrukkelijk onderwerpen als seks, rolpatronen en macht ter discussie stelt. Een van haar bekendste nummers is Impeach My Bush , wat niet alleen op de toenmalige Amerikaanse president George Bush slaat, maar ook op schaamhaar.

Allergisch voor schaamhaar

Dat schaamhaar maakt soms nadrukkelijk deel uit van haar podiumkostuum, echt of aangeplakt. „Het is niet erg modieus om veel haar te hebben in die regionen, dus dat soort normen stel ik ook ter discussie. Het zal me alleen niet populair maken in Japan, waar men allergisch is voor schaamhaar”, zei ze ooit .

Alex Cameron is een Australische cultmuzikant, die veel indruk maakte op het festival Best Kept Secret. Hij schreef ook nummers voor de band The Killers uit Las Vegas. Verder komen onder anderen het Belgische danceduo Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, het Franse duo Faux Real, de Amerikaanse shoegaze/metalband Nothing, Sara Hebe uit Argentinië, de Eindhovense black-metalband Doodswens en het Rotterdamse stoner/doomduo Vulva (met jazzvocalist Kim Hoorweg op bas!) naar Welcome To The Village.

Dit festival is vertrokken uit het parklandschap van de Groene Ster en speelt zich dit jaar af in de Leeuwarder binnenstad, op en rond het Mata Hariplein van 15 tot en met 17 juli. Eerder werden onder anderen De Staat, Meau en Stikstof aangekondigd.

www.wttv.nl

Nieuws

menu