Oranjewoud Festival opent internationaal festival voor compassie

Het Oranjewoud Festival in 2017 bij nacht. Foto: LUCAS KEMPER FOTOGRAFIE

Gelijktijdig met het Holland Festival, festival Wonderfeel in 's Graveland en Festival Classique presenteert het Oranjewoud Festival zaterdag haar bijdrage aan Festivals for Compassion. Dat is een internationaal project waarmee Europese festivals een ode brengen aan iedereen die op welke manier dan ook geraakt is door het coronavirus.

Dit doen de festivals door het delen van een speciaal geschreven compositie, het solostuk Thin Air van Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki.

Festivals for Compassion is een initiatief van Wonderfeel, het meerdaagse klassieke muziekfestival in de openlucht.

Oranjewoud Festival heeft de Friese trombonist Brandt Attema gevraagd het stuk uit te voeren. Voor de bijbehorende videoclip is de Ecokathedraal in Mildam gekozen als locatie.

 

42 nationale en internationale festivals

Na de viervoudige première zal het werk als estafette op tientallen festivals kriskras door Europa reizen en digitaal worden gedeeld.

Inmiddels doen 42 nationale en internationale festivals mee. Uit Friesland zijn dit verder Cityproms, Explore the North, Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Into The Great Wide Open, Oerol en Welcome to the Village.

Nieuws

menu