Optutten is niet nodig bij klassiek muziekfestival Oranjewoud: 'De bezoekers zijn veel avontuurlijker dan je zou denken' | Podcast Hooggeëerd Publiek

Hooggeëerd Publiek.

Hooggeëerd Publiek.

Hooggeëerd Publiek is dé cultuurpodcast van Noord-Nederland. Elke twee weken praten verslaggevers van Dagblad van het het Noorden en Leeuwarder Courant je bij over alles wat er op cultureel gebied speelt in Drenthe, Friesland en Groningen (en daarbuiten).

Luister de nieuwe aflevering hieronder, op Spotify , Apple Podcasts of je favoriete podcastapp.

,,Kunst kent geen harde grenzen, kunst is iets dat leeft’’, zegt Yoram Ish-Hurwitz, artistiek leider van het Oranjewoud Festival in de nieuwste aflevering van Hooggeëerd Publiek. We blikken samen met muziekkenner Jacob Haagsma vooruit naar het klassieke muziekfestival waar nadrukkelijk de kruisbestuiving tussen genres wordt opgezocht. Veel mag, veel kan, onthult Ish-Hurwitz, als het maar authentiek, gelaagd, tijdloos, actueel én kwalitatief hoogwaardig is. En, zegt Haagsma, je hoeft er niet opgetut naartoe, sandalen mogen best (al is het niet zijn smaak).

‘Op een dag’

Presentator Joep van Ruiten vertelt over de jury van de Libris Literatuur Prijs waar hij dit jaar zitting in neemt, over de dozen boeken die hij thuis, in Emmen, krijgt aangeleverd en over zijn best wel saaie vakantie op Kreta. Co-host Kirsten van Santen doet een boekje open over het klaagkoor waarin ze zingt en hoe mooi het is als ‘hoge’ en ‘lage’ kunst elkaar raken. Verder passeert schrijver Salman Rushdie even de revue en halen we herinneringen op aan de onlangs overleden Friese dadaïst en uitgever Willem Winters en aan Gerrit Breteler, zanger, dichter, theatermaker en muzikant. Hij krijgt het laatste woord met het lied ‘Op een dag’.

Luister hier alle eerdere afleveringen van Hooggeeërd Publiek.