Online theatervoorstelling De kraak van de kluis: verhaal over liefde, verzet en verraad

Een grote liefde, daadkrachtige verzetsstrijders en een afschuwelijk verraad op het Bildt. Het inspireerde Hein Jaap Hilarides tot het schrijven van De kraak van de kluis. Een verhaal over twee verliefde jonge mensen, de geslaagde overval op het bevolkingsregister in Sint Annaparochie en over verraad. De voorstelling wordt op 26 september eenmalig online opgevoerd en live uitgezonden.

Filmopnames van 'De kraak van de kluis' in de lange gang van museumboerderij Ald Barrahûs in Wirdum. Links Romke Gabe Draaijer die de verzetsstrijder Lolle Rondaan speelt.

Filmopnames van 'De kraak van de kluis' in de lange gang van museumboerderij Ald Barrahûs in Wirdum. Links Romke Gabe Draaijer die de verzetsstrijder Lolle Rondaan speelt. FOTO CATRINUS VAN DER VEEN

Lees meer over
Theater en musical
Waadhoeke

Als Hein Jaap Hilarides vooraf had geweten wat hij zich nu allemaal op de hals heeft gehaald, dan had hij zich wel een paar keer achter de oren gekrabd. ,,It is hiel oars wurden dan de bedoeling wie”, zegt de schrijver van De kraak van de kluis.