Oerol-veteraan Marc van Vliet: 'Meestal voel je in deze tijd het eiland gonzen'

Een reis over het eiland met letters, een landschappelijk project dat toch tijdelijk is, een kunstwerk verrijkt met vlog-elementen. Oerol-veteraan Marc van Vliet laat zich door corona niet inperken.

Overal op het eiland verschijnen letters, zoals hier bij het wad op het Oostelijke gedeelte bij de Wierschuur. Houten elementen komen met hoogwater drijven.

Overal op het eiland verschijnen letters, zoals hier bij het wad op het Oostelijke gedeelte bij de Wierschuur. Houten elementen komen met hoogwater drijven. FOTO NEEKE SMIT

In de verte, op het wad bij Oosterend, is een ploegje mensen aan het werk. Als ik Marc van Vliet bel, maakt hij zich uit dat groepje los en loopt hij naar me toe – ik heb geen laarzen bij me. Dat zal Oerol-veteraan Van Vliet niet overkomen: hij komt al vanaf 1999 naar dit festival, eerst jarenlang met theatergroep Tuig. ,,Al onze projecten zijn hier begonnen”. Het T-shirt dat hij draagt, met het Tuig-logo, is daar een overblijfsel van: ,,We hadden nog een paar dozen liggen.”

Nieuws

Meest gelezen