Oerol en Eurovisie Songfestival: dat zijn twee heel verschillende dingen, of niet? Televisiemaker en songfestivalkenner Cornald Maas kan het weten

Televisiemaker Cornald Maas is weer neergestreken op Terschelling, om de hele week Opium TV te maken over Oerol. Een heel contrast met het Eurovisie Songfestival. Of toch niet? Maas vergelijkt de twee evenementen.

Cornald Maas bij de opnames van Opium TV op Oerol. ,,De songfestivalbubbel klapt altijd als een fantastische zeepbel uit elkaar."

Cornald Maas bij de opnames van Opium TV op Oerol. ,,De songfestivalbubbel klapt altijd als een fantastische zeepbel uit elkaar." Foto: Neeke Smit

,,Iedereen begint meteen tegen me over het Songfestival, hier ook”, zegt, Cornald Maas, die zich elk jaar diepgaand met dat feest van glitter en glamour bemoeit. Iets heel anders dan Oerol, zou je zeggen, maar: ,,Ik vind Oerol altijd heel verbindend, en het Songfestival helemaal. Zeker dit jaar, omdat dat het eerste evenement was waar weer publiek bij kon, dat weer energie en vrolijkheid bracht. Sommige artiesten wilden het podium niet meer af. Maar dat publiek, dat wordt Oerol nu ontzegd. Die dynamiek die artiesten laat gloeien en gloriëren.”

Ahoy versus Terschelling

Nieuws

menu