Wie wint de Friese Popprijs of een van die andere prachtige prijzen? De nominaties zijn bekend, ook voor de Publieksprijs. Wordt het Joost?

Stichting Friesland Pop heeft de nominaties op een rijtje voor de verschillende Friese Popawards. Die worden op 6 januari bekend.

Joost, hier in Neushoorn te Leeuwarden, won in 2018 de Friese Popprijs. Zijn nieuwste album 'Fryslân' is deze keer kanshebber voor de publieksprijs van de Friese Popawards.

Joost, hier in Neushoorn te Leeuwarden, won in 2018 de Friese Popprijs. Zijn nieuwste album 'Fryslân' is deze keer kanshebber voor de publieksprijs van de Friese Popawards. Foto: Hoge Noorden/Jacob van Essen

De belangrijkste daarvan is de Friese Popprijs. Daarvoor komen in aanmerking Arnold de Boer (de muzikant achter eenmansband Zea , die vorig jaar het Friestalige album Witst noch dat d’r neat wie uitbracht en dat repertoire ook in het buitenland speelt), de Leeuwarder studio Lake Woozoo, het Amelander festival Madnes en Faske , ofwel zanger en muzikant Fasil Kuipers.