Nieuwe directeur van Museum Hindeloopen komt uit Apeldoorn: Bernard Hilgers (62) treedt aan tijdens grote verbouwing

Museum Hindeloopen. Foto: Niels de Vries

Bernard Hilgers (62) uit Apeldoorn wordt de nieuwe directeur van Museum Hindeloopen. Hij treedt per 1 oktober aan.

Hilgers heeft veel ervaring in diverse facetten van de museumwereld. Hij is nu conservator en collectiebeheerder sporterfgoed bij NOC/NSF. Hij was eerder hoofd collectiebeheer bij het Fries Museum en directeur van het Historisch Museum Ede.

Verder werkte hij als collectiebeheerder bij Museum Paleis Het Loo, als conservator en beheerder bij het Nationaal Baggermuseum en als adviseur transitie bij het Missiemuseum in Steijl.

Vriendenloterij

Het bestuur van Museum Hindeloopen wordt gevormd door de Hidde Nijland Stichting, Die wil de komende jaren inzetten op een sterkere positionering: lokaal, nationaal, internationaal. Verder wil men nieuwe producten ontwikkelen en meer samenwerkingen met andere partijen aangaan.

Het museum wordt de komende tijd flink vernieuwd en uitgebreid met onder andere een bezoekerscentrum voor de hele stad. Dat kost zo’n anderhalf miljoen euro, bij elkaar gebracht door gemeente, provincie, de Vriendenloterij en verscheidene fondsen. Die vernieuwing wordt begeleid door de huidige directeur, Jelle Brouwer. Het is de bedoeling dat het verbouwde museum in juli volgend jaar open gaat.

Nieuws

menu