Neushoorn en Harmonie staan open voor meer samenwerking, een fusie is niet uitgesloten

Neushoorn.

Neushoorn en De Harmonie moeten meer samenwerken. Dat wil een meerderheid in de raad. Een fusie is niet uitgesloten.

,,Ik vind het heel erg passen in deze tijd, het verrast me niet. Ik snap de gedachte van de raad om de mogelijkheid tot meer samenwerken te onderzoeken’’, zegt Marijke van der Woude, directeur van de Harmonie.

De coalitiepartijen willen dat de Harmonie en Neushoorn meer gaan samenwerken. Over de vorm moet nog gesproken worden. Eerst moet ook onderzoek naar de mogelijkheden worden verricht. Een fusie zou een uitkomst daarvan kunnen zijn. ,,Ik kan niet op het onderzoek vooruitlopen”, aldus Van der Woude. ,,Maar ik ben er altijd een voorstander van om krachten bij elkaar te zoeken en te bundelen. En ik ga daarbij uit van een win-winsituatie.”

Yvonne Bleize is tot 1 november nog directeur van Neushoorn. ,,Op zich denk ik dat het goed is te zoeken naar de optimale vorm. Het begrip fusie is beladen. Maar je moet er met een open blik naar kijken. Ik denk dat een nieuwe organisatievorm meerwaarde kan hebben.”

De oproep van de coalitiepartijen wordt woensdag besproken in de raad. Maar over de samenwerking wordt al gesproken. ,,Begin oktober is er een gesprek gepland met de wethouder en de Harmonie en wij”, aldus Bleize. ,,Ik ben vooral blij met de houding van de raad dat er gesproken moet worden over samenwerking, maar dat er ook wordt gezegd dat de twee merken, Neushoorn en Harmonie, naast elkaar moeten blijven bestaan.”

De afgelopen jaren werd er al vaker gesproken over samenwerking. ,,We doen al dingen samen. Maar dat is niet altijd zichtbaar’’, aldus Bleize.

Nieuws

menu