Netflix zegt sorry voor controversiële filmposter

Netflix zegt sorry voor controversiële filmposter ANP

Netflix heeft excuses aangeboden voor een controversiële filmposter van de Franse film Cuties, meldt de Los Angeles Times. De streamingdienst deed dat nadat tienduizenden in een petitie online hadden opgeroepen tot het volledig schrappen van de film uit het aanbod.

De film gaat over een 11-jarig meisje dat zich tegen haar familie keert en zich bij een twerking-dansgroep aansluit. Twerking is dansen met de heupen naar achteren of de billen te schudden, vaak in een laag gehurkte houding. Op promotiemateriaal van Netflix waren vier jonge meisjes te zien met korte broekjes en blote buik, iets dat veel mensen niet vonden kunnen. "Misselijkmakend, verontrustend en ziek" waren een aantal van de reacties op de filmposter.

"Het spijt ons ontzettend voor het ongepaste promotiemateriaal dat we gebruikt hebben voor Cuties", laat Netflix in een reactie op Twitter weten. "Het was niet oké en het was ook niet representatief voor deze Franse film, die een award heeft gewonnen op het Sundance Film Festival. We hebben de beelden en beschrijving geüpdatet."

Volgens veel ondertekenaars van de petitie is het echter niet genoeg dat Netflix alleen de poster van de film - die op 9 september wereldwijd in première gaat - heeft aangepast. Zij roepen op om de hele film van het platform te verwijderen, maar dat ziet de streamingdienst niet zitten.

Nieuws

menu