NOS Radio 1 Journaal viert 25-jarig jubileum

NOS Radio 1 Journaal viert 25-jarig jubileum ANP

Het NOS Radio 1 Journaal viert dinsdag 1 september het 25-jarige jubileum. Presentator Jurgen van den Berg duikt volgende week in de archieven en bespreekt iedere dag drie opmerkelijke momenten.

Het ochtendprogramma kwam in 1995 voor het eerst op de radio als vervanger van de actualiteitenrubrieken van de omroepen AVRO, KRO, NCRV en VARA. De redacties van die programma's werden samengevoegd om een beter programma te kunnen maken.

Van den Berg blikt in de jubileumweek met hoofdrolspelers terug op grote nieuwsgebeurtenissen of opvallende momenten in een uitzending. De moord op Pim Fortuyn wordt besproken met de presentatrice van toen Karin van den Boogaert, maar er wordt ook stilgestaan bij een moment in 2019 dat de studio het niet meer deed en er tien minuten lang niets te horen was.

Het NOS Radio 1 Journaal is momenteel het op twee na best beluisterde ochtendprogramma op de Nederlandse radio en trekt dagelijks 282.000 luisteraars. De best beluisterde programma's zijn de 538 Ochtendshow en Jan-Willem Start Op op NPO Radio 2.

Nieuws

menu