Moor Mother, Jelle Brandt Corstius en Özcan Akyol naar Explore the North

Moor Mother. FOTO MELANIE MARSMAN Melanie Marsman

Moor Mother, Jelle Brandt Corstius en A.H.J. Dautzenberg zijn toegevoegd aan het programma van het Leeuwarder festival Explore The North.

Moor Mother is de artiestennaam van Camae Aweyan, een activiste, spoken-word-artieste en elektronisch muzikante uit Philadelphia. In 2017 maakte ze veel indruk met haar debuutalbum Fetish Bones. Vorig jaar was ze een van de curatoren van het festival Le Guess Who? in Utrecht.

Schrijver en televisiemaker Jelle Brandt Corstius presenteert het project Borealis , dat hij maakt met fotograaf Jeroen Toirkens. Samen reisden ze naar de bossen van Noord-Europa. Daar gingen ze op zoek naar de verhalen van de mensen die de gevolgen van de klimaatverandering, daar al duidelijk merkbaar, aan den lijve ondervinden.

A.H.J. Dautzenberg, schrijver en stadsdichter van Tilburg, spreekt een ‘openingsrede’ uit die gebaseerd is op het boek Een huwelijk in het jaar 2020 van Maurits Wagenvoort, uit 1923. Columnisten en schrijvers Kristien Hemmerechts, Özcan Akyol, Elfie Tromp en Dean Bowen gaan het op Explore The North hebben over woede. Accordeonist Oleg Lysenko en tekenaar Koenraad Tinel maken een programma over het werk van Isaäc Babel, de chroniqueur van het oude Russische jodendom.

Explore The North wordt gehouden van 22 tot en met 24 november op verschillende plekken in de Leeuwarder binnenstad.


Nieuws

menu