De banden van 47 opa- en omafietsen zijn opgepompt. Wereldberoemde fietsfanfare Crescendo uit Opende wil met muzikale ode aan de Formule 1 en Max Vestappen de hoofdprijs winnen

Zaterdag speelt Bicycle Showband Crescendo uit Opende zijn belangrijkste optreden in 5 jaar: op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade wil Crescendo, dat dit jaar 100 jaar bestaat, zo graag eens met de hoogste eer gaan strijken: winst tijdens de Marsparade.

Bicycle Showband Crescendo in 2017 op de fiets in Rottevalle

Bicycle Showband Crescendo in 2017 op de fiets in Rottevalle Foto: Jilmer Postma

De banden van de 47 opa- en omafietsen zijn opgepompt, de stuurbeugels voor de blazers staan strak afgesteld, de kostuums hangen klaar. Vrijdag rijden ze met de bus naar Zuid-Limburg, waar het zaterdag allemaal moet gaan gebeuren.

Wereldberoemd

Bij Crescendo liggen ze op koers. De Opender showband, die in 1973 besloot voortaan de belangrijkste optredens op de fiets te gaan doen en als ‘fietsfanfare’ inmiddels wereldberoemd is en al in 31 landen optrad, heeft er heel veel zin in. Als thema werd gekozen voor de Formule 1, het autocircus dat momenteel wordt gedomineerd door Max Verstappen, die natuurlijk opgroeide in de buurt van Kerkrade.