Ferry Roseboom wil 'samenwerken, gelijkgestemden zoeken, op die manier iets creëren. Een beweging, een gevoel, een beetje dat mannenbroedersgevoel van de gereformeerden'

Ferry Roseboom zette 25 jaar geleden platenlabel Excelsior op en 12 jaar geleden, met een stel geestverwanten, festival Into The Great Wide Open - dit jaar opnieuw geschrapt. Goede redenen om met hem over Vlieland te wandelen.

Ferry Roseboom in de Nicolaaskerk in Oost-Vlieland. ,,Een kerkgenootschap, dat zou voor heel veel mensen beter zijn dan een Facebookgroep."

Ferry Roseboom in de Nicolaaskerk in Oost-Vlieland. ,,Een kerkgenootschap, dat zou voor heel veel mensen beter zijn dan een Facebookgroep." Foto: Tom van Huisstede

,,Dit eiland heeft me ontbolsterd”, zegt Ferry Roseboom over Vlieland. ,,Het heeft me heel veel levensvreugde gegeven. En een bestemming, letterlijk en figuurlijk.” Dus lopen we over het eiland, en hebben we het er onderweg even over. Over Into The Great Wide Open (ITGWO), het festival dat hij mee heeft helpen oprichten en dat deze week eigenlijk opgebouwd had moeten worden. Maar ja, corona. Over Excelsior, het eigenzinnige platenlabel dat het ook al dik 25 jaar volhoudt. En over het eiland, waar hij zeker twaalf keer per jaar komt.