MEER Uitjes in Friesland: vijf tips

Schilderij van Greetje Feenstra. FOTO ARCHIEF UITSERVICE

Van de Matthäus Passion tot muziek uit James Bond films, van dans tot een expositie. Er is de komende dagen weer volop cultuur op te snuiven in Friesland.

Op het podium: Barney Willemse

Tijden de Op het podium avonden biedt Lewinski in Sneek een podium aan opkomend talent, bijzondere verhalen of -vooralsnog- onontdekte parels in de culturele/literaire sector. Ook geeft Lewinski artiesten de kans hun nieuwste werk te try-outen voor een publiek. Morgen is het podium voor Barney Willemse.

Willemse is opgegroeid in een klein dorpje in Noord-Holland. Countrymuziek is hem met de paplepel ingegoten. Zijn moeder is vroeger zangeres geweest en zijn vader speelde gitaar. Niet heel gek dus dat Barney nu zelf, met zijn gitaar, deze muziek maakt. Dit al vanaf zijn zevende jaar. Met een stem die past bij het genre, en de kledingstijl van de jaren 70, brengt Barney een authentieke sound en stijl met zich mee. Barney is sterk geinspireerd door artiesten als Johnny Cash, George Strait, Merle Haggard, Danny Vera en ga zo maar door. De avond wordt gevuld worden met een mix van eigen werk en covers met tussendoor bijzondere verhalen. Vooraf is er van 18.00 tot 19.30 uur een diner. Tijdens dit diner speelt Barney Willemse ook. Reserveren voor het optreden of de maaltijd kan via de ticketservice van Lewinski op Facebook.

Sneek - Podium Lewinski, do 19.30 uur

Matthäus Passion door het NHL Stendenkoor

Het NHL Stendenkoor brengt al ruim 25 jaar vol overtuiging het geluid van de Matthäus Passion in Leeuwarden. Inmiddels is het koor niet meer weg te denken uit het culturele leven van de Friese hoofdstad. Verheugd zet het koor na twee jaar afwezigheid de traditie weer voort.

Op dinsdag 12 en woensdag 13 april in de Grote Kerk te Leeuwarden laat het NHL Stendenkoor de klassieker van Bach horen, in samenwerking met NASKA, Koorschool Drenthe en solisten. De zaal gaat een uur voor aanvang open.

Leeuwarden - Grote of Jacobijnerkerk, di 12 en wo 13 april, 19.30 uur, 27,50 euro, studenten en scholieren 17,50 euro

De wereld van spionage en glamour

Laat je onderdompelen in de wereld van spionage en glamour. De meest iconische songs van vroege en recentere James Bond-films komen morgen tijdens het concert The Music from James Bond in De Lawei voorbij. Stuk voor stuk songs met die herkenbare sound die zowel nostalgisch als tijdloos is.

Dorona Alberti (Gare du Nord) en haar ensemble dompelen zich onder in de wereld van spionage en glamour met het programma The Music from James Bond . Speciaal voor deze gelegenheid wordt een aantal nummers van een nieuw jasje voorzien. Kortom: de ultieme sound van deze films met Dorona Alberti en haar ensemble.

Drachten - De Lawei, do 20.15 uur, 27,50 euro

Wat is de (on)zin van het leven?

In de dansvoorstelling Stairway to Heaven gaan Ari Peterse en Kamee Frieling op zoek naar de zin van het leven. We ontwikkelen ons helemaal suf. Alsof het onze eigen gevangenis is om eeuwig te leren en door te groeien. Waar doen we het eigenlijk voor? Om het ultieme te bereiken? En als je dan je godganse leven geleerd hebt, is dat dan je Utopia?

We bevinden ons in een individuele samenleving. Er is sociale druk, druk vanuit je omgeving om te presteren. De druk om hoger op die ladder te komen, om elke keer een stap voorwaarts te maken. Maar soms val je terug, en donder je van de trap. Daar lig je dan, beneden. En stap voor stap krabbel je weer overeind. De voorstelling over fysieke en mentale uitputting is morgen bij Theater de Bres te zien.

Leeuwarden - De Bres, do 20.30 uur, 12,50 euro

Jubileumtentoonstelling Kunstroute Gaasterland

In het mooie elfstedenstadje Sloten heeft het plaatselijke Museum Sloten een expositie gewijd aan het tienjarig bestaan van de Kunstroute Gaasterland. Een kunstenaarscollectief van negen beeldend kunstenaars uit verschillende disciplines die al jaren van mei tot en met oktober elke eerste zondag hun ateliers openstellen.

Om dit initiatief te vieren is er deze tentoonstelling die een prachtig overzicht laat zien van onder andere schilderijen, etsen, objecten van cortenstaal, bronzen beelden en sieraden.

Sloten - Museum Sloten, t/m 2 oktober, di t/m vr 11-17 uur en za en zo 13-17 uur, 3,50 euro (7 t/m 12 jaar 2,50 euro)

Meer uitjes vind je op lc.nl/uitagenda.

Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl.


Nieuws

menu