LF2028 bundelt Friese cultuur online in 'digitale huiskamer'

Douma heeft deelgenomen in verschillende denktanks, zoals LF 2018 / LF 2028. FOTO JILMER POSTMA

Stichting LF2028 wil de Friese online-activiteiten op het gebied van cultuur gaan bundelen. Dat gebeurt vanaf zaterdag op de eigen Facebookpagina. Die dient dan als ‘digitale huiskamer’.

,,We waren aan het kijken wat voor rol wij kunnen spelen in deze tijd van eenzame opsluiting voor ons allen”, zegt Sjoerd Bootsma, kwartiermaker bij LF2028 (de legacy-organisatie van Culturele-Hoofdstadjaar 2018).

,,We hebben een Facebookpagina met meer dan 100.000 likes, dat is zeker binnen de culturele sector een van de grotere Facebook-kanalen in Friesland.”

Concertregistraties

Het idee is: aansluiting zoeken bij mensen die behoefte hebben aan sociaal contact. ,,Daar willen we digitale huiskamers voor inrichten. Daarin kunnen muzikanten hun ding doen, lezingen of spreekbeurten plaatsvinden.”

LF2028 roept culturele instellingen op om content aan te bieden via dit kanaal: ,,Concertregistraties van het Noord Nederlands Orkest, registraties van Tryater, dat soort zaken.”

Live presenteren

Daarnaast krijgen kunstenaars de mogelijkheid om hun werk live te presenteren. Zo draagt Nyk de Vries, Dichter fan Fryslân, zaterdag het gedicht voor dat hij schreef ter gelegenheid van Kletterdei: de ook al afgelaste opening van de elf ‘2018’-fonteinen.

's Nachts draait Emiel Stoffers, van de band De Hûnekop, plaatjes. Daarnaast is er ook contact met Iepen Up, de wekelijkse talkshow in het Leeuwarder popcentrum Neushoorn die ook al niet doorgaat.

Bootsma: ,,Toffe dingen, voor alle Friezen. Voor alle mensen die afgesneden zijn van schoonheid en troost, de schone kunsten, alles wat het leven de moeite waard maakt.”

Nieuws

Meest gelezen

menu