Korenfestival Frisia Cantat reist af naar Ameland met veertig koren en duizend zangers en zangeressen: 'Willen met deze dag het zingen promoten'

Korenfestival Frisia Cantat strijkt zaterdag neer op Ameland. Veertig koren uit overwegend Noord-Nederland treden op in zes kerken op het eiland. De korendag is niet alleen gezellig, maar ook dé gelegenheid om te netwerken. ,,We houden er altijd wel een paar optredens aan over’’, zegt artistiek leider Arian van der Mark van Koorschool Drenthe.

De kinderkoren de Blide Sjongers uit Dokkum en The Young Source uit Boornbergum tijdens een optreden in 2018 in de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden.

De kinderkoren de Blide Sjongers uit Dokkum en The Young Source uit Boornbergum tijdens een optreden in 2018 in de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden. Foto KCZB

Ameland maakt zich op voor het korenfestival Frisia Cantat. De korendag wordt door de Koninklijke Christelijke Zangersbond Regio Noord (KCZB) eens in de twee jaar gehouden. ,,We willen met deze dag het zingen promoten. En het publiek laten zien hoe leuk het is en ook hoe divers de koren en hun repertoire zijn. Natuurlijk hopen we dat mensen enthousiast zijn geworden en ook gaan zingen’’, zegt voorzitter van KCZB Regio Noord Albert Ploeger uit Leens.

Duizend zangers en zangeressen

Nieuws

menu