Kleinschalige versie van City Proms

Klassiek festival City Proms zoals het bedoeld is: met het Noord Nederlands Orkest op een volgepakt Zaailand. FOTO HOGE NOORDEN/JACOB VAN ESSEN

Het gratis toegankelijke klassieke festival City Proms, in Leeuwarden, krijgt de komende weken een kleinschalige editie.

Wegens corona kon het festival in juni niet doorgaan. Nu zijn er toch enkele optredens in dat kader, ook om, volgens festivaldirecteur Margot Hoiting, te proosten op de 600.000 euro subsidie die City Proms de komende vier jaar krijgt van het landelijke Fonds voor Cultuurparticipatie. Over de subsidie van de provincie, die per 2021 dreigt te stoppen, wordt nog druk gelobbyd.

Carel Kraayenhof en Matangi Quartet

Het gaat om concerten van het Matangi Quartet (een strijkkwartet) met bandoneonspeler Carel Kraayenhof, op 30 september in het Koepeltheater, en om de semi-autobiografische voorstelling  Schoppenvrouw  van mezzosopraan Ekaterina Levental, op 6 oktober in Neushoorn.

Verder zijn er nog enkele kindervoorstellingen in De Westerkerk en De Bres en een project van geluidskunstenaar Jacob Plooij, die in wijkcentrum Heechterp Schieringen samen met kinderen muziekinstrumenten maakt van afval.

Het programma is, zoals gebruikelijk bij City Proms, gratis, maar er moet wel gereserveerd worden. Dat kan vanaf maandag op de website www.cityproms.nl .

Nieuws

menu