Kijk naar Zomer Live: artistiek directeur Mark Yeoman, performance-artiest Simon Senn en taalkunstenaar Ahilan Ratnamohan over Noorderzon en de relatie tussen kunst en taal

Illustratie: Infographics DVHN

Mark Yeoman is voor de 21ste keer artistiek directeur van festival Noorderzon in Groningen. Hij was woensdag samen met performance-artiest Simon Senn uit Genève en taalkunstenaar Ahilan Ratnamohan uit Antwerpen te gast bij de Noorderzon Special van Zomer Live. Rechtstreeks vanuit de Pollux Tent op het Noorderzon-terrein.

 

Alledrie zoeken ze in hun werk grenzen op en gaan er soms ruimhartig overheen. Yeoman met een gedurfde programmering, die dit jaar ook nog eens coronaproof moet zijn. Senn met zijn performances waarin hij balanceert tussen de virtuele en de echte wereld.

Ratnamohan zoekt naar de grenzen van de taal in het project Pidgin-X (dat hij eerder ook in Leeuwarden uitvoerde). De Srilankaan woont na omzwervingen over de wereld in Antwerpen en spreekt vele talen. Voor Noorderzon vroeg hij Groningers die niet met Nederlands zijn opgegroeid mee te werken aan zijn voorstelling over taal.

Bekend terrein voor de in Engeland geboren en in Brussel wonende Yeoman en de in drietalig Zwitserland opgegroeide Senn. Maakt kunst taal overbodig? Of juist niet? Ze vertellen ook over hun werk en hoe ze Noorderzon beleven.

Zomer Live is deze zomervakantie elke woensdag van 12.15 tot 12.45 uur te zien op DVHN.nl , LC.nl en de Facebookpagina’s van beide titels.

Nieuws

Meest gelezen