Kijk hier terug: presentatie programma Arcadia en nabeschouwing in LC Live

Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 heeft een opvolger: Arcadia. Het honderd dagen durende culturele programma is volgens de organisatie het grootste van 2022 in Nederland.

Een jaar voordat het programma van start gaat, presenteerde Arcadia vrijdag  de plannen vanuit de Westerkerk in Leeuwarden. Daarna praatten we vanuit dezelfde Westerkerk verder in een extra uitzending van LC Live.me cultuurjournalist Jacob Haagsma van Leeuwarder Courant en artistiek leider Sjoerd Bootsma en zakelijk leider Immie Jonkman van Arcadia.

Tijdens de presentatie van het programma van Arcadia zijn onder andere cultuurgedeputeerde Sietske Poepjes en Leeuwarder binnenstadsmanager Hayo Galema te gast.

 

Blik op het programma

Aansluitend wierpen presentator Symen Bosma en journalist Jacob Haagsma in LC Live een blik op het programma. Waarom kiest Leeuwarden opnieuw voor een groot cultureel programma, een paar jaar na het succes van Culturele Hoofdstad? Verwacht de organisatie dat het succes van Culturele Hoofdstad overstegen wordt? En kan de organisatie al een tipje van de sluier oplichten: welke acts kunnen we verwachten? Het antwoord op deze en andere vragen zie je in deze speciale editie van LC Live.

LC Live is een online uitzending over actuele nieuwsonderwerpen, wekelijks op donderdag om 12.15 uur of andere momenten als het nieuws daartoe aanleiding geeft. De uitzending is te bekijken op deze website, lc.nl en via de Facebookpagina van de Leeuwarder Courant.

Nieuws

Meest gelezen