Kijk hier de openingsfilm van de expositie The Rolling Stones - Unzipped terug. Mick Jagger 'very pleased' met expositie

De officiële opening van de tentoonstelling The Rolling Stones - Unzipped in het Groninger Museum is vanmiddag live te zien op deze website. De speciale uitzending begint om 16.50 uur. Zanger Mick Jagger laat alvast weten ‘very pleased’ te zijn met de expositie.

Tijdens de uitzending wordt er een speciale openingsfilm getoond. De film is te danken aan het museum, aan muziekjournalist Leo Blokhuis en aan Pro-Time Broadcast uit Groningen. Zij maakten een twaalf minuten durende film, met Stones-zanger Mick Jagger.

Twintig minuten met Mick

,,Het museum wilde natuurlijk een feestelijke opening, met bekende gasten. Maar ja, corona...”, zegt Jelle Sjoerds van Pro-Time, dat onderdeel is van NDC Mediagroep. ,,Deze film is het alternatief. Leo Blokhuis, hij heeft Jagger een keer eerder gesproken, kon na bemiddeling van het museum en het management van de Stones, twintig minuten via videoverbinding met Jagger in Italië spreken. Daar is een camera op gezet.”

Op vragen van Blokhuis vertelt de zanger onder meer over de flat in Londen waar de Stones in 1962 samenwoonden, over zijn verzameling kostuums en over het ontwerp voor de cover van Sticky Fingers . Ook zegt hij very pleased te zijn met Unzipped in Groningen.

Sjoerds: ,,Wij hoopten dat Jagger iets wilde vertellen over het optreden in Groningen in 1999, maar dat is helaas niet gelukt.” Wel leverde Blokhuis iets anders: Stones-herinneringen van bekende Nederlanders als Humberto Tan, Lucy Woesthoff, Klaas Knot en Matthijs van Nieuwkerk.

Voorts bevat de film beelden van de expositie, daar waar het uiteindelijk om gaat. Blokhuis wandelt met directeur Andreas Blühm door de zalen en neemt tot slot een selfie bij het beroemde tong-logo.

Speciale uitzending

De Unzipped-uitzending begint om 16.50 uur en is live te zien op deze website.

Presentator Symen Bosma praat in de studio met DVHN-verslaggever Eric Nederkoorn en de Groninger Stones-adept Nick Landman, die een documentaire maakte over het fameuze concert van The Rolling Stones in het Groninger Stadspark in 1999.

Tentoonstelling Unzipped

De tentoonstelling in het Groninger Museum opent vrijdag 20 november voor publiek.

Nieuws

menu