Kabinet laat RIVM kijken naar plan evenementenbranche

Kabinet laat RIVM kijken naar plan evenementenbranche ANP

Het kabinet laat het gezondheidsinstituut RIVM kijken naar een plan vanuit de cultuur- en evenementenbranche om in coronatijd toch weer veilig en verantwoord evenementen te organiseren. Maar of dat kan blijft wel volledig afhankelijk van het aantal besmettingen.

Dat hebben bewindslieden benadrukt in een gesprek met vertegenwoordigers van de sector. "Voorop staat dat de huidige maatregelen nodig zijn om het coronavirus tegen te gaan", zegt een woordvoerder van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken). "De huidige cijfers laten zien dat dit echt noodzakelijk blijft."

Grote evenementen zijn sinds medio maart niet meer toegestaan wegens het risico op verspreiding van het coronavirus. Het kabinet vindt het belangrijk om de branche weer perspectief te bieden, maar kon in het overleg weinig harde toezeggingen doen.

Het plan dat de sector op tafel heeft gelegd wordt wel "gedegen" genoemd. Na het advies van het RIVM wordt gekeken naar eventuele vervolgstappen, "waarbij we afhankelijk zijn van de ontwikkeling van de besmettingscijfers".

Nieuws

menu