Jellie Brouwer praat in De Salon met Marieke Lucas Rijneveld. Holland Baroque en Wu Wei verzorgen de muziek

Marieke Lucas Rijneveld.

Marieke Lucas Rijneveld. Foto: ANP

Een jaar geleden, toen de theaters weer open mochten, lanceerde SPOT in Groningen een nieuw concept: De Salon. Met twee uur lang verhalen en muziek in een huiskamersetting, inclusief schemerlampen en loungebanken, en een gastvrouw die alles aan elkaar praat. Trek er gerust je schoenen bij uit.

Hoe licht en ontspannen de sfeer ook is, van salonmuziek is in de vierde editie van De Salon niet echt sprake. Holland Baroque speelt samen met Wu Wei muziek van het album Silk Baroque uit 2019. Wu Wei, een beroemdheid, bespeelt de sheng, een Chinees blaasinstrument dat qua geluid wel wat aan een mondharmonica doet denken.

Jellie Brouwer, presentator en journaliste met Groningse roots die onder meer bekend is van het onvolprezen radioprogramma Kunststof, is de gastvrouw van dienst. Zij ontvangt behalve de musici ook schrijver en dichter Marieke Lukas Rijneveld, met wie ze diepgravend van gedachten zal wisselen.

Rijneveld geldt als een van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. Zijn debuutroman, De avond is ongemak , kreeg in deze krant vijf sterren. Behalve als schrijver werkt Rijneveld, die eerst als zij door het leven ging maar sinds een jaar als hij, ook op een melkveebedrijf. Genoeg stof tot praten derhalve.

De Salon begint zondagmiddag om 15 uur, in De Oosterpoort in Groningen. Een kaartje kost 34,50 euro.