Jaap Musschenga is de nieuwe dirigent van brassband De Bazuin uit Oentsjerk

Jaap Musschenga. Foto: Martijn Werkman.

Jaap Musschenga volgt Klaas van der Woude op als dirigent van De Bazuin uit Oentsjerk. Musschenga was eerder al als gastdirigent betrokken bij de brassband.

In januari werd bekend dat dirigent Klaas van der Woude na bijna 35 jaar zijn dirigeerstokje overdraagt. De Bazuin is blij dat in Musschenga een geschikte opvolger is gevonden. ,, Jaap is geen onbekende voor de muzikanten. Zijn muzikale visie en vakmanschap als dirigent maken dat hij een uitstekende opvolger is voor de vertrekkende dirigent Klaas van der Woude.”

Musschenga won in 2015 als eerste dirigent de VNO-NCW talent award. Een award die elk jaar wordt uitgereikt aan een muzikaal of cultureel talent uit Noord-Nederland. De dirigent, afkomstig uit Ulrum, dirigeert verschillende orkesten, waaronder brassband ‘Gloria Deï’ uit Gerkesklooster en fanfare ‘Eendracht’ uit Eerbeek.

Cum laude

Musschenga begon zijn muzikale carrière toen hij zeven jaar was. In Groningen studeerde hij HaFaBra-directie, tenor tuba en de master-opleiding Wind-Band-Conducting aan het Prins Claus Conservatorium. Voor die opleidingen slaagde hij cum laude.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
muziek