Interim-directeur Roel Woering moet Natuurmuseum Fryslân in rustiger vaarwater brengen

Roel Woering. FOTO CATRINUS VAN DER VEEN

Roel Woering uit Lemmer is voor de periode van een half jaar aangesteld als interim-directeur/bestuurder van het Natuurmuseum Fryslân. Hij is per 1 februari begonnen.

Woering moet ervoor zorgen dat het museum in de toekomst financieel gezond kan worden. Het museum heeft te maken met de financiële gevolgen van de coronacrisis, maar is ook flink gekort op de subsidie voor de periode van 2021-2024. Er worden nog pogingen gedaan om deze subsidiekorting van de baan te krijgen.

Eerder was Woering zakelijk directeur van het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof. Vanaf 2014 is hij interim-manager en strategisch adviseur in binnen- en buitenland.

Vorig jaar werd duidelijk dat toenmalig directeur Tom van Slooten moest vertrekken: de klachten over hem hadden zich opgehoopt, hij zou slecht luisteren en had plotselinge woede-uitbarstingen, hij was vaak afwezig, kwam beloftes niet na en hij liet zich tijdens de coronacrisis niet zien als iemand die de boel (zestien werknemers, zo’n zestig vrijwilligers) bijeen kon houden. Er is toen nog gesteggeld over een vertrekvergoeding van 120.000 euro, die wilde Van Slooten via de rechter nog afdwingen, maar die werd niet toegewezen.

Nieuws

menu