'Illustere Figuren' Tim Verbeek en Zen Roorda sloten zich twee weken op en maakten voorstelling over moderne Don Quichot

Windmolens, wel of niet ok? Tim Verbeek en Zen Roorda van theatercollectief Illustere Figuren hebben er in twee weken tijd de voorstelling De dappere Don Quichot in het schrikkelijke avontuur met de windturbines over gemaakt. Vanavond en morgen is die proeve van bekwaamheid te zien in hun kleine theater in De Doas in Leeuwarden. Met een prominente rol voor technicus Wytze.

Makers van Theatercollectief Illustere Figuren Zen Roorda (op de voorgrond) en Tim Verbeek trekken in 'De dappere Don Quichot in het schrikkelijke avontuur met de windturbines' ten strijde tegen windmolens.

Makers van Theatercollectief Illustere Figuren Zen Roorda (op de voorgrond) en Tim Verbeek trekken in 'De dappere Don Quichot in het schrikkelijke avontuur met de windturbines' ten strijde tegen windmolens. Foto Marleen Annema

Zo nu en dan sluiten leden van theatercollectief Illustere Figuren zich op in hun werkplaats in De Doas in Leeuwarden om in twee weken tijd een voorstelling te maken. Ditmaal hebben Tim Verbeek en Zen Roorda – de groep bestaat verder uit Raymond Muller en Joeso Peters – een productie gemaakt: De dappere Don Quichot in het schrikkelijke avontuur met de windturbines. Voor het pressieproject, want zo noemen ze dat, vormden een hoofdstuk uit Don Quichot en de hedendaagse discussie rond windturbines de inspiratie.

Koeien vermoord en asbestdumpingen