'IIS' is de 'mienskips'-programmalijn van Arcadia: projecten van onderop, om je verhaal te doen. En het is nog lang niet klaar

Arcadia is bijna voorbij. Wat heeft deze cultuurhonderddaagse betekend voor de mienskip, voor de komende generaties? Een korte serie langs enkele projecten.

Jonge deelnemer aan 'Bern op it iis', het collectieve kunstwerk voor kinderen van basisscholen in Bolsward en omgeving. Ook op de foto: het IISblok' met een paar kinderschaatsen in plexiglas dat alle IIS-projekten kregen, om de samenhang in de thematiek te benadrukken.

Jonge deelnemer aan 'Bern op it iis', het collectieve kunstwerk voor kinderen van basisscholen in Bolsward en omgeving. Ook op de foto: het IISblok' met een paar kinderschaatsen in plexiglas dat alle IIS-projekten kregen, om de samenhang in de thematiek te benadrukken. Foto: Majanka Fotografie

IIS is de ‘mienskipslijn’ van Arcadia, op poten gezet met kunstondersteuningsorganisatie Keunstwurk. De ideeën kwamen van ‘onderop’, verenigingen en individuen konden hun plannen ontvouwen en realiseren met de nodige ondersteuning. De metafoor van ijs, of het gebrek daaraan in de toekomst, is het samenbindende thema. Hoe geef je bijvoorbeeld de ijsbaancultuur, ofwel de zegeningen van het verenigingsleven of een actieve mienskip, door aan komende generaties?

Nieuws

menu