Barbara van Beukering verloor haar haar en schreef er een boek over. Hoe ging ze daar mee om? | cultuurpodcast Hooggeëerd publiek

Hooggeëerd Publiek.

Hooggeëerd Publiek.

Hooggeëerd Publiek is dé cultuurpodcast van Noord-Nederland. Elke twee weken praten verslaggevers je bij over de spannendste, interessantste en beste cultuurevenementen van Drenthe, Friesland en Groningen.

Je bent een succesvolle vrouw en mediabekendheid – en je verliest je haar. Het gebeurde Barbara van Beukering, onder meer oud-hoofdredacteur van Het Parool en het Volkskrant -magazine.

In deze aflevering van Hooggeëerd Publiek spreken we haar over de impact die zoiets heeft, op haarzelf en op vrouwen in het algemeen. En over het openhartige boek dat ze erover schreef: Het jaar waarin ik mijn haar verloor .

We bellen met schrijfster, dichteres en oud-politica Marga Kool over haar Vasalis-essay dat ze 15 februari in Roden zal presenteren. De geliefde dichteres M. Vasalis (1909–1998) zelf komt ook nog aan het woord.

Én presentatoren Joep van Lieshout en Kirsten van Santen buigen zich over de kwestie Pim Lammers: welke politieke krachten gaan er achter de bedreigingen schuil?