Ballroomdansen, fossielvrije kunst en megatheatershow Pink Floyd op komst | cultuurpodcast Hooggeëerd publiek

Het beeldmerk van de cultuurpodcast Hooggeëerd Publiek.

Hooggeëerd Publiek is dé cultuurpodcast van Noord-Nederland. Elke twee weken praten verslaggevers je bij over de spannendste, interessantste en beste cultuurevenementen van Drenthe, Friesland en Groningen.

In deze aflevering van Hooggeëerd Publiek deelt Gitte Brugman haar fascinatie voor ballroomdansen en doet Joep van Ruiten verslag van een knetterende bijeenkomst in het Groninger Museum, waar de directie van het museum zich moest verantwoorden voor het feit dat het zich nog altijd laat sponsoren door de grote fossiele vervuilers Gasunie en GasTerra.

Ook komt Jacob Haagsma vertellen hoe naar zijn zin hij het had bij Explore The North, het festival met muziek, theater, literatuur en meer, op verschillende locaties in hartje Leeuwarden.

Asing Walthaus leest zijn column over een nazi en een diaprojector voor, en met muziekkenner Wouter Bessels spreken we over de, of het, Pink Floyd Project: een mega theaterproductie waarin de muziek van Pink Floyd zo authentiek mogelijk wordt uitgevoerd, inclusief een 3d-geprojecteerde muur.

We kijken uit naar het Nederlands Kampioenschap Light Verse in Emmen, en naar meer afleveringen van de Volkskrant-podcastserie Dit kan geen toeval zijn , over Bart die beweert dat hij is ontvoerd door een geheime dienst.

We sluiten, zoals altijd, af met een lied. Dit keer de nieuwe single van Thomas Azier, Faces .

Nieuws

Meest gelezen

menu