Harry & Meghan, Madam Scrooge en een roman in het Bildts voor iedereen | cultuurpodcast Hooggeëerd publiek

Het beeldmerk van de cultuurpodcast Hooggeëerd Publiek.

Hooggeëerd Publiek is dé cultuurpodcast van Noord-Nederland. Elke twee weken praten verslaggevers je bij over de spannendste, interessantste en beste cultuurevenementen van Drenthe, Friesland en Groningen.

In deze aflevering van cultuurpodcast Hooggeëerd Publiek spreken we met Gerard de Jong, de schrijver van het eerste boek in het Bildts, een taal die door nog slechts 6000 mensen wordt gesproken. Wat bezielde hem om een boek te schrijven voor zo’n relatief klein publiek? Of is Blau fan dagen, griis fan ônrust , zoals zijn boek heet, wel degelijk geschikt voor iedereen? En waar gaat het eigenlijk over?

Brommer op zee

Verder staan we stil bij het heengaan van Brommer op zee , het enige serieuze boekenprogramma op de vaderlandse televisie, dat door de NPO om ietwat onduidelijke redenen (iets met kijkcijfers) van de buis wordt gehaald. En we bespreken de nieuwe Netflix-documentaire over, met en van Harry en Meghan. Hebben zij ons iets nieuws te vertellen?

We kijken vooruit naar de heerlijk tegendraadse voorstelling Madam Scrooge door Opera Spanga en naar NEXT in Borger, waar een nieuwe generatie cultuurmakers zich presenteert. En we sluiten af met het nieuwe kerstnummer van Daniël Lohues: ‘t Licht van de kerstboom .

Nieuws

menu