Hoofdrol Tim Douwsma in drugsdrama Steven de Jong

Hoofdrol Grease voor Tim Douwsma

Tim Douwsma krijgt de hoofdrol in de nieuwe film Spaak van Steven de Jong. Hij speelt de rol van Luuk, een cokesnuivende student scheikunde.

Dit maakte de zanger, presentator en musicalster dinsdag bekend in Amsterdam, waar hij bezoekers van Madame Tussauds trakteerde op een optreden tussen de wassenbeelden.

Tim, die momenteel als Danny Suko te zien is in de musical Grease, heeft de eerste repetitiedag voor Spaak al achter de rug. Regisseur Steven de Jong (De hel van '63, De scheepsjongens van Bontekoe) neemt Spaak op in Nederland en Scandinavië.

De studentenspeelfilm Spaak is een antidrugs- en fietsdrama naar de waargebeurde bestseller Groot Verzet van Paul Rood. Hoofdpersoon Luuk maakt met zijn vriendin wilde plannen om de wereld te veroveren en veel geld te verdienen in korte tijd. Hij krijgt de tip ghb te smokkelen naar Scandinavië.

De smokkelpoging mislukt echter volledig. Hij wordt veroordeeld en opgesloten in een Noorse cel. Hij weet te ontsnappen en uiteindelijk bereikt Luuk Nederland op de fiets. Zijn wielrencoach vindt dat Luuk zijn straf alsnog moet uitzitten in Noorwegen, zodat hij mee kan doen aan de Olympische Spelen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur