Het signaal van het kabinet is: doe niet aan mooie dingen. Doe niet aan het kijken naar kunst, het schrijven van gedichten en 'ga zeker niet naar het theater' | column Joost Oomen

Ik wil een column schrijven over een kalfje dat met een voorzichtige tong aan een blokfluit likt. Ik wil een column schrijven over een watersandaal, in een vliegtuig uit een schoudertas gevallen, die nu ongezien en in zijn eentje vliegt tussen Singapore, Dallas en Amsterdam.

Joost Oomen

Joost Oomen Foto: Niels Westra

Ik wil een column schrijven over het wonder dat je in een ijskoud sparrenbos in januari kunt fantaseren over de smaken ijs die je in de zomer in Frankrijk zult bestellen. Ik wil een column schrijven over een witte druif op een donker strand, een jonge ezel met twee benen in het gips, een schilderij van een verdrietige regenboog, een ballerina die zich tijdens een repetitie verslikt, en dat de choreograaf dat dan prachtig vindt, en dat die ballerina zich tijdens de hele tournee, van Hengelo tot Vlissingen, moet nepverslikken in helder nepwater.

Nieuws

menu