Zomergast Humberto Tan, eb en vloed in Diever en heeft René Karst dé zomerhit te pakken? | cultuurpodcast Hooggeëerd publiek

Het beeldmerk van de cultuurpodcast Hooggeëerd Publiek.

Presentatoren Joep van Ruiten en Job van Schaik gidsen je door het culturele aanbod.

Hoe deed Humberto Tan het, als aftrappend Zomergast? Waarom poppen klimaatactivisten steeds vaker op in het museum? En heeft René Karst dé zomerhit van 2022 te pakken?

In deze aflevering van Hooggeëerd Publiek nemen presentatoren Joep van Ruiten en Job van Schaik het laatste kunstnieuws op de korrel, en blikken ze vooruit naar al het moois dat erop cultureel vlak zit aan te komen in het Noorden.

Zoals het theaterspektakel Boer Koekoek , over de boerenopstand in Hollandscheveld, dat plaats gaat vinden in een speciale ‘theaterhangar’ op het bedrijventerrein Riegmeer in Hollandscheveld. Producent Wolter Lommerde praat ons bij.

Job deelt zijn enthousiasme over het Aurora Festival voor kamermuziek en theaterregisseur Jack Nieborg verklaart het succes van ‘zijn’ openluchttheater in Diever met de drie w’s: William, worst en weer. Het decor van De koopman van Venetië , het komende theaterspektakel door Shakespearetheater Diever, zal deels onder water staan - water dat onderhevig is aan eb en vloed. Hoe dat kan?

Tot slot spreken we René Karst over de ‘feestpop’ die hij maakt, natuurlijk naar aanleiding van zijn nieuwste kraker, Dat Interesseert Me Echt Geen Ene Reet , dat een unaniem belachelijk groot succes is op TikTok. Waar gaat het nummer eigenlijk over? „Ik pas ervoor om iets te doen omdat anderen dat willen. Je moet ook af en toe een kroketje kunnen eten in plaats van tofu.”

Luister Hooggeëerd Publiek hierboven , op Spotify , Apple Podcasts of je favoriete podcastapp

Nieuws

menu