Friesland Pop publiceert manifest en wil de politiek bewerken

Soli Brass en Zea, in 2007 tijdens het Freeze Festival in de Harmonie, met rechts Arnold de Boer. Foto Patrick Visser

Stichting Friesland Pop bewerkt de politiek en publiceert een manifest, in een poging om het tij van de geweigerde provinciale subsidie te keren.

Friesland Pop kreeg van de externe commissie een negatief advies omtrent de provinciale subsidieverdeling voor de komende vier jaar. De stichting sprak daar deze week over met cultuurgedeputeerde Sietske Poepjes. ,,Een vertrouwelijk gesprek in een goede sfeer”, volgens directeur Sjouke Nauta. Hij kan er niet te veel over zeggen, ,,maar er liggen meerdere routes open.”

Het komt er nu op aan om de provinciale politiek te bewerken. ,,We hoorden dat er vragen liggen bij verschillende fracties. Dat sterkt ons in ons verhaal. We gaan met alle partijen in gesprek.”

Friesland Pop werkte aan een manifest om het belang van de stichting de benadrukken. ,,We hebben ermee gewacht tot na het gesprek met de gedeputeerde om haar alle speelruimte te bieden.” In dat manifest, ondertekend door tientallen vertegenwoordigers uit ‘het veld’, zowel uit Friesland als landelijk, worden de functies van deze organisatie nog eens benadrukt.

De essentie zit hem in deze zin, als hashtag vormgegeven: ‘#Zonder Friesland Pop kan geen Friese artiest nog de ladder op omdat de provincie stopt met het financieren van de treden’. Nauta: ,,Dat is wel onze kernwaarde. Straks komt de talentontwikkeling van Friese muzikanten, vormgevers, etcetera stil te liggen.”

Intussen is op de sociale media een campagne van start gegaan, waarin verscheidene muzikanten, organisatoren en anderen duidelijk maken wat ze aan Friesland Pop te danken hebben. ,,Soms wist ik niet eens wat voor rol wij daarin gespeeld hebben. Dit is een fijne steun in de rug.”

Lees ook | Wat Friesland Pop aan moois oplevert

Nieuws

menu