Fotograaf Kees van de Veen maakt kans op Zilveren Camera

Kees van de Veen in actie. Foto: eigen foto

Fotograaf Kees van de Veen uit Haren maakt kans op de Zilveren Camera. Hij is een van de 44 kanshebbers, die de jury vandaag bekend heeft gemaakt.

De jury van de belangrijkste fotopersprijs van Nederland heeft inzendingen beoordeeld in achttien categorieën. Variërend van binnenlands en buitenlands nieuws tot portret, sport en documentaire. Van de Veen is de enige kanshebber uit het Noorden. Hij stuurde twee series in. ,,Eén over de herindelingsverkiezingen in Noordoost-Groningen en één over het ziekenhuis in Assen, waar een man overlijdt aan corona.’’

Aan welke serie - of misschien beide - hij zijn nominatie te danken heeft weet hij niet. De jury maakte vandaag alleen de namen van kanshebbers bekend. Donderdag 4 februari worden de nummers 1, 2 en 3 in elke categorie onthuld, plus hun foto’s, tijdens de online uitreiking. De nummers 1 in elke categorie kunnen de Zilveren Camera te winnen.

Donderdag worden ook de winnaars van de Prijs voor Storytelling 2020 én de Paul Peters Fotoprijs 2020 bekend gemaakt. De genomineerden voor deze prijzen kondigt de jury maandag aan, evenals de winnaar van de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar. Publiek kan vanaf 4 februari online stemmen om de Publieksprijs te bepalen.

„Het is niet de eerste keer dat ik genomineerd ben, maar elke keer is het toch weer bijzonder”, reageert Van de Veen. „Het is toch een bevestiging dat je goed werk levert.”

Nieuws

Meest gelezen

menu