'Let it happen'-editie festival Into The Great Wide Open op Vlieland gaat toch niet gebeuren, om corona

Festival Into The Great Wide Open zoals het bedoeld is. FOTO PAULUS VAN DORSTEN

Festival Into The Great Wide Open op Vlieland had lange tijd goede hoop, maar de Let it happen-editie gaat toch niet gebeuren.

Het festival had een ‘gehalveerde’ editie opgetuigd, van 2 tot en met 5 september, onder het motto Let it happen en met vooral debutanten. Maar nu de corona-pandemie aanhoudt, vindt de organisatie het toch niet verantwoord.

Het ‘eilandgevoel’, normaal gesproken juist een van de charmantste eigenschappen van het festival, keert zich er nu tegen. Quarantaine-faciliteiten zijn er immers lastig te vinden, en het is ook ‘logistiek ingewikkeld om positief geteste mensen veilig naar de wal te vervoeren’, volgens een verklaring.

Vervelend staartje

In financieel opzicht zou deze beslissing nog wel eens een vervelend staartje kunnen krijgen. Het festival kiest er zelf voor om de boel af te blazen en wacht, omwille van de duidelijkheid, niet tot 13 augustus, wanneer het kabinet hom of kuit zou geven over het al of niet doorgaan van zulke festivals. Maar juist daarom loopt het mogelijk een bijdrage van het Garantiefonds mis.

,,We konden niet langer op onze handen blijven zitten en elkaar voor het lapje houden”, zegt mede-oprichter Ferry Roseboom over deze beslissing. ,,We hoeven hier geen geld aan te verdienen. We kunnen dit dragen, financieel en emotioneel. Daarom vonden we het nodig om nu klare wijn te schenken.”

Nieuws

Meest gelezen