Famke-docu en XTC-boek genomineerd voor Media Prijs

Foto: ANP

Beste zangers, Famke Next en XTC, een biografie zijn genomineerd voor de Pop Media Prijs. Die wordt 16 januari uitgereikt op de digitale editie van Eurosonic Noorderslag.

Ooit heette het de Pop Pers Prijs, bedoeld voor getalenteerde zwoegers in de popjournalistiek. Dat ligt nu anders bij de Pop Media Prijs. Uit de drie nominaties blijkt wel dat het deelnemersveld veel breder getrokken is: een langlopend muziekprogramma op televisie, een driedelige documentaire en een boek.

In XTC, een biografie duiken journalisten Philippus Zandstra en Wietse Pottjewijd in de geschiedenis van XTC. Die drug is nauw verweven met de dancecultuur, wat deze nominatie wel rechtvaardigt. Zandstra komt uit Goutum, studeerde in Groningen en was enige tijd popmedewerker van Dagblad van het Noorden .

Het AVROTROS-programma Beste zangers laat al dertien seizoenen Nederlandse zangers elkaars werk vertolken. ‘Er klonk in Beste Zangers dit jaar meer dan ooit een grote liefde voor muziek door’, aldus de jury.

Famke Next is de driedelige documentaireserie die June te Spenke maakte voor Videoland over Famke Louise, influencer en popster. Deze serie ‘biedt een razend interessante kijk achter de schermen van de hectische en vluchtige wereld waarin het streven naar popsucces en social media gekte samenkomen’. De winnaar krijgt 2500 euro.

Nieuws

menu