Acteur en filmmaker Fabian Claes Jansen is terug in Friesland. 'Ik heb altijd wel geweten dat ik een vrouwelijke kant heb, het maakt mij geen drol uit'

Acteur en filmmaker Fabian Claes Jansen heeft een nieuw huis, een nieuwe theatersolo, een nieuwe hond, een nieuwe genderidentiteit en hij is sinds vorige maand weer neergestreken in Friesland, in het landelijk gebied tussen Drachten en Heerenveen, waar hij in alle rust kan werken aan sociaal geëngageerde films, performances en voorstellingen.

Acteur en filmmaker Fabian Claes Jansen is terug in Friesland.

Acteur en filmmaker Fabian Claes Jansen is terug in Friesland. Foto: Marleen Annema

Het was een lange reis, maar hier zit hij, aan zijn keukentafel in zijn nieuwe huis, in zijn mooie keuken waarin niet alleen een imposant fornuis maar ook een vleugel prijkt. Op tafel: koekjes en cake, op kastjes: bloemen, her en der: stapels magazines en boeken. Acteur en filmmaker Fabian Claes Jansen (39) en zijn vriendin kregen vlak voor Kerst de sleutel van hun droomhuis, of, eigenlijk een kleine nederzetting van gebouwtjes, een minikosmos met een atelier voor Fabians schilder- schrijf- en fotowerk, heuveltjes, kruip-door-sluip-door-paadjes, een kleine vijver – een idylle die de creativiteit wel moet voeden.

Nieuws

menu