FB Oranjewoud steunt Museum Belvédère

Jan Mankes – Puttertjes in de schemering

Museum Belvédère gaat vanaf 2021 een partnerschap aan met Stichting FB Oranjewoud. De komende vier jaren ondersteunt deze stichting het museum jaarlijks met een vast bedrag.

Een deel van het geld is bestemd voor grote tentoonstellingen met internationale uitstraling en allure. Een ander deel is gereserveerd voor kleinere tentoonstellingen. In 2021 verbindt FB Oranjewoud zich aan de geplande zomerexpositie Jan Mankes – de dieren en de ziel der dingen en aan de grote najaarstentoonstelling Arranged Realism , waarin beeldende kunst uit de virtuele werkelijkheid van games centraal staan.

Museum Belvédère en FB Oranjewoud onderhouden al langer een relatie. Zo is de kunstcollectie van FB Oranjewoud sinds 2012 ondergebracht bij het museum en was in 2013 een grote tentoonstelling van die collectie te zien in het museum en op Landgoed Oranjewoud, tevens het hoofdkantoor van FB Oranjewoud. Met het nieuwe partnerschap halen beide partijen de banden nog steviger aan.

Voorzitter Jorrit Volkers van Stichting FB Oranjewoud verklaart: ,,Het landgoed en het museum zijn landschappelijk met elkaar verbonden. Wij zijn er blij mee dat we als goede buren dit partnerschap met elkaar aan gaan. Bovenal hebben we vertrouwen in de koers en de ambities van het museum.’’ Museumdirecteur Han Steenbruggen is verheugd over de samenwerking: ,,Het stelt ons in staat om onze internationale projecten in optimale vorm uit te voeren en om als museum door te groeien.’’ Over de hoogte van het bedrag doen de samenwerkingspartners geen uitspraken.

Nieuws

menu