Etty Hillesum, Art Noord, kunst in een snackbar en het bandje van Wies | cultuurpodcast Hooggeëerd publiek

Het beeldmerk van de cultuurpodcast Hooggeëerd Publiek.

Hooggeëerd Publiek is dé cultuurpodcast van Noord-Nederland. Elke twee weken praten verslaggevers je bij over de spannendste, interessantste en beste cultuurevenementen van Drenthe, Friesland en Groningen.

Haal je sok tevoorschijn en tel je centen. Nog even en Art Noord begint, dé kunstbeurs van Noord-Nederland. Waarom moet in dat Belvédère in Oranjewoud bij Heerenveen?

Directeur Han Steenbruggen legt in deze aflevering van Hooggeëerd publiek uit waarom het goed is dat een museum samen optrekt met galeries om kunstwerken (en kunstenaars) aan de man (en vrouw) te brengen in Noord-Nederland, een regio waar kunst kopen niet ze makkelijk is als in andere delen van het land.

Minder materialistisch, maar daarom niet minder interessant: de biografie van Etty Hillesum, die schrijver wilde worden, dat door de oorlog niet werd, maar wel postuum over de hele wereld lezers vond voor haar dagboeken en brieven. Judith Koelemeijer schreef een indrukwekkend boven over het leven van een jonge joodse vrouw. Guido Abuys van Herinneringscentrum Kamp Westerbork werkte mee aan deze biografie en vertelt wat de geschriften van Hillesum zo anders maakt dan die van anderen

Verder in deze aflevering: een terugblik op eerste Friese Museumacht, de Miljoenennota en de antwoord op de vraag wat kunstschilder Klaas Werumeus Buning heeft met snackbars en lingeriewinkels. Plus: een vooruitblik van presentator Joep van Ruiten op de Ubbo Emmiuslezing van Nelleke Noordervliet en Max van den Berg en uitleg van gast-presentator Gitte Brugman bij de expositie-explosie van jazzdrummer en dus dubbelkunstenaar Han Bennink.

Steunen?

Wil je Hooggeëerd Publiek steunen? Overweeg dan een PREMIUM-abonnement van Dagblad van het Noorden of Leeuwarder Courant.

Luister Hooggeëerd Publiek hierboven , op Spotify , Apple Podcasts of je favoriete podcastapp

Nieuws

menu