De musical Blind date is een vrolijke en verfrissende kijk op de zoektocht naar liefde | recensie ★★★★☆

Scène uit Blind Date met Freek Bartels, Sanne Franssen en Brigitte Heizer. Foto: Annemieke van der Togt

Er zijn niet zo veel musicals die een eigentijds onderwerp bij de kop pakken. Alleen daarom al is Blind date verfrissend.

Bob en Jenny, zo rond de veertig, hebben in de loop van de tijd de nodige internetblauwtjes opgelopen. Daar zijn ze wel klaar mee. Hun karakters zijn ook niet zo geschikt voor dat soort koppelpogingen. Bob (Freek Bartels) werkt op een bank en is een stijve hark die zijn onzekerheid maskeert met een dosis cynisme, Jenny (Brigitte Heitzer) is hondentrimster en een drukdoenerige zenuwpees die je soms een slot op de mond zou toewensen.

Beiden gaan nu voor een blind date aan de hand van datingdeskundige Roos (Sanne Franssen). Die is de verrassing van de voorstelling, want zij speelt met verve nog diverse andere types, zoals onder anderen voormalige dates van Bob en Jenny. Roos duldt geen mislukkingen van haar cliënten, de blind date moet worden volgehouden tot en met de kop koffie van het etentje in restaurant Cupido’s Pijl.

Zakformaat

Blind date is een musical op zakformaat met een cast van drie en een driekoppige band. Maar dat is genoeg voor een leuke avond, waarop veel te lachen valt. Allard Blom heeft zijn script volgestopt met geestige opmerkingen en daar weten Heitzer, Bartels en Franssen wel raad mee. De Vlaamse acteur en componist Sam Vermeulen die in eigen land al zo’n vijftien musicals van muziek heeft voorzien, strooit met lekker lopende melodietjes. Zo scoort Roos bij de zaal met de Amsterdams gekleurde meezinger Liefde te koop.

Halverwege lijkt de date van Bob en Jenny al mislukt, maar na de pauze breekt alsnog het ijs tussen de twee. Vooral nadat Bob heeft bekend dat hij in zijn vrije tijd in musicals speelt. Voor Bartels dé kans om zingend en tapdansend door stukjes musicalhistorie zijn kwaliteiten te showen.

Gebeurtenis: musical Blind Date van De Theater BV. Met: Freek Bartels, Brigitte Heitzer, Sanne Franssen. Plaats: De Lawei, Drachten. Gezien: 18/11 . Publiek : 270. Nog te zien: 25/11 Martiniplaza, Groningen, 23/12 Harmonie, Leeuwarden. ★★★★☆

Nieuws

menu