Een bos in de stad en kunst achter prikkeldraad: Arcadia, Nick Cave, Roelof ten Napel en Frank Westerman | cultuurpodcast Hooggeëerd publiek

Het beeldmerk van de cultuurpodcast Hooggeëerd Publiek.

Presentatoren Kirsten van Santen en Jacob Haagsma gidsen je door het culturele aanbod, van S10 op het Songfestival tot De Grote Poëzieprijs, van Arcadia in Friesland tot de berg Ararat in Armenië. Ook geven we het nieuwe boek van Frank Westerman weg!

Deze nieuwe aflevering van onze cultuurpodcast Hooggeëerd Publiek barst van de bevlogen pleidooien voor de waarde van kunst. Met in de studio Sjoerd Bootsma, artistiek leider van Arcadia. Kunst kan de wereld werkelijk beter maken, gelooft hij. Maar hoe dan? Door een bos in de stad in bijvoorbeeld.

De vier acteurs van theatergroep Illustere Figuren zouden graag standvastig zijn. En vastberaden. Maar dat valt niet mee. Aan de hand van een theatrale talkshow geïnspireerd door Bonifatius, die dit volgens de vier wél was, gaan ze op zoek naar een mening. ‘Illuster Figuur’ Tim Verbeek vertelt hoe dit zit.

Ook spreken we uitgebreid met schrijver Frank Westerman. In het Drents Museum in Assen is een tentoonstelling te zien over de kunstschatten van Armenië. Westerman weet daar van alles van, hij reisde er al twee keer naartoe, speciaal voor de berg Ararat, en schijft daarover in zijn nieuwe bundel Te waar om mooi te zijn (die we mogen weggeven aan luisteraars!).

Op de Ararat heeft hij een beetje van zijn Noordelijke nuchterheid achtergelaten, legt Westerman uit. Ook vertelt hij over zijn nieuwe tv-serie over kunst in de concentratiekampen, Kunst achter prikkeldraad . Mis het niet!

Luister Hooggeëerd Publiek hierboven , op Spotify , Apple Podcasts of je favoriete podcastapp

Nieuws

menu