ESNS gaat op voor tweede online festival: 'Het zou rampzalig zijn als het volgend jaar weer zo gaat als nu'

Eurosonic Noorderslag gaat op voor de tweede online editie. Wat zijn de gevolgen van weer een jaar zonder livemuziek en bezoekers die normaliter uit alle hoeken van Europa naar Groningen komen? Hoe kijkt ESNS naar de toekomst?

 Tim Dawn trad vorig jaar op voor een cameraploeg tijdens de digitale editie van Eurosonic/Noorderslag. Ook dit jaar worden opnames gemaakt in een verder lege Oosterpoort.

Tim Dawn trad vorig jaar op voor een cameraploeg tijdens de digitale editie van Eurosonic/Noorderslag. Ook dit jaar worden opnames gemaakt in een verder lege Oosterpoort. Foto: DVHN/Matthijs Sorgdrager

De eerste digitale editie van ESNS, een jaar geleden, was een onverwacht succes. De conferentie voor muziekprofessionals werd met zo’n 4000 deelnemers digitaal even goed bezocht als in de jaren daarvoor. En het belangrijkste showcasefestival voor Europees poptalent bleek achter de laptop een heus festivalgevoel op te roepen. De avonden op de bank vlogen voorbij, mede dankzij de opeenvolging van korte optredens van een kwartier, waarbij je ook tussentijds kon switchen.

Nieuws