Een Hollywood-waardige juwelenroof op de Tefaf, op zoek naar de kunstenaar in jezelf en hoe leuk is het Drèents Liedtiesfestival voor niet-Drenten? Luister hier naar cultuurpodcast Hooggeëerd Publiek

Het beeldmerk van de cultuurpodcast Hooggeëerd Publiek.

Presentatoren Kirsten van Santen en Joep van Ruiten gidsen je door het culturele aanbod.

In deze Hooggeëerd Publiek genieten Kirsten van Santen en Joep van Ruiten nog even na van het ouderwets oorverdovende rockweekje in het Stadspark in Groningen, met onder meer de Simple Minds, Green Day en natuurlijk Guns N’ Roses als legendarische afsluiter.

Ook staan ze stil bij de bizarre, Hollywood-waardige juwelenroof op de Tefaf, waar de hele wereld, tot aan de New York Times aan toe, even vol van was – behalve dan de oudere heer die doodgemoedereerd bleef zitten terwijl om hem heen driftig met sloophamers op vitrines werd ingebeukt.

We bellen met Bert Kamping, de organisator van het Drèents Liedtiesfestival, waarvan zaterdag 2 juli de finale plaatsvindt in het ATLAS Theater in Emmen. Waarom een apart festival voor liedjes in de Drentse taal? En hoe leuk is dat voor niet-Drenten?

Met Eric Nederkoorn blikken we vooruit naar het FestiValderAa, een toegankelijk driedaags theaterfestival midden in de Drentse natuur. Wat zijn de must sees en hoe bepaalt Eric eigenlijk waarover hij wel / niet gaat schrijven?

De kunst heeft het, ook na het opheffen van de beperkende coronamaatregelen, niet altijd even makkelijk, zo zijn de bezoekersaantallen nog steeds niet terug naar normaal. En ondertussen kampen we in het land met een opeenstapeling aan crises. Gelukkig is daar Merlijn Twaalfhoven, componist en wereldverbeteraar, die complexe maatschappelijke problemen met een ‘kunstenaarsmindset’ wil aanpakken. Hij maakte een luisterwandeling voor Arcadia in Leeuwarden en legt nog eens uit waarom we de kunstenaar in onszelf nodig hebben om de wereld te redden.

Dit alles en meer – Piratenmuziek en Elvis bijvoorbeeld – in deze aflevering van Hooggeëerd Publiek.

Luister Hooggeëerd Publiek hierboven , op Spotify , Apple Podcasts of je favoriete podcastapp

Nieuws

menu