Douwe Bob cancelt Oerol-optreden: 'Er wordt zo'n stokje voor gestoken, het is helemaal niet fijn meer'

FOTO ANP

Douwe Bob heeft zijn geplande optreden op het Groene Strand van West-Terschelling afgezegd. Op eigen initiatief zou hij „een paar liedjes” gaan spelen, nu er in reële zin zo goed als niets gebeurt tijdens Oerol. „Het loopt zo uit de hand, is het idee. Er staat bewaking en er staat politie geloof ik.”

Maandagmiddag twee uur zou Douwe Bob het strand op gaan. Hij kondigde het groots aan op zijn sociale-mediakanalen.

Maar de gemeente wilde het niet hebben, omdat dat nu eenmaal niet kan volgens de heersende coronaregels. Iemand van de gemeente zocht Douwe Bob op op zijn bootje en voerde een goed gesprek met hem. Toch kwam Douwe Bob maandag naar het strand, maar stuitte daar op handhavers.

De zanger denkt er het zijne van, zo laat hij rond het middaguur op zijn Instagramkanaal weten. „Er wordt zo’n stokje voor gestoken, dat het ook helemaal niet meer fijn is om te gaan doen”, zo zegt hij over de inzet van handhaving en politie. Bij strandpaviljoen De Walvis aan het Groene Strand waren in de ochtend al handhavers aanwezig om mensen daar te wijzen op de drukte.

‘Ik denk dat de regels niet helemaal kloppen’

„Ik ben het er natuurlijk stiekem niet mee eens, ik denk heel weinig mensen”, gaat hij verder. „Ik denk dat de regels niet helemaal kloppen, dat je wel hutjemutje door de Kalverstraat mag lopen en dat dit dan, op een waanzinnig groot strand, niet kan. Als je dat op 1,5 meter goed doet, dan denk ik dat dat heel erg goed kan.”

Maar Douwe Bob heeft zich erbij neergelegd: „Regels zijn regels en we respecteren het. Volgende keer doen we het dunnetjes over.”

De zanger is al jaren een vaste gast op het eiland tijdens Oerol. Tijdens voorgaande edities trok hij ook over het eiland om her en der spontaan optredens te geven.

Nieuws

Meest gelezen