De films van deze week | Een vergeten paspoort, Juliette Binoche in een noodlottige driehoeksverhouding en het Hollywood-debuut van Halina Reijn

Scène uit Bodies, bodies, bodies.

Welke films mag je niet missen? Een selectie uit de films die deze week gaan draaien in de bioscopen en filmhuizen.

Sundown

In Sundown genieten Niel Bennett en zijn familie van een verblijf op Acapulco, totdat ze vanwege een begrafenis huiswaarts moeten. Op het vliegveld blijkt Neil zijn paspoort vergeten, hij blijft alleen achter en stort zich in het lokale (strand)leven, dat sterk contrasteert met het gepamperde bestaan dat hij in de vakantiekolonie leidde.

Pink Moon

Al haar hele leven wordt Floor van der Meulen geplaagd door dezelfde nachtmerrie: een boze droom waarin haar ouders plots sterven. Waarna de cineaste zwetend wakker wordt en beseft dat vader en moeder gelukkig nog leven. Maar wat als één van hen niet onverwachts overlijdt, maar na een voltooid leven juist om euthanasie vraagt?

Avec amour et acharnement

Sara (Juliette Binoche) is gelukkig met Jean (Vincent Lindon), maar valt toch weer voor François (Grégoire Colin). Ooit was François een goede vriend van Jean, en ooit was Sara de vriendin van François. Nu zijn Jean en Sara al tien jaar gelukkig samen. Maar als zij François toevallig langs ziet lopen, slaat ze bijna fysiek dubbel van wat het met haar doet. Winnaar Zilveren Beer op het afgelopen filmfestival van Berlijn.

Halina Reijn over Bodies, bodies, bodies

Met haar tweede film als regisseur, de horrorkomedie Bodies, bodies, bodies , begint Halina Reijn aardig door te breken in de VS. Niet dat dat ooit haar ambitie is geweest, legt ze uit in dit interview.

De films van 1972

In de nieuwe aflevering van De films van 1972 kijken we opnieuw naar klassieker Dirty Harry, over een eigengereide politieman. Een film die zich ‘op zeer glad ijs’ bevindt, vond de krant destijds. Is Dirty Harry nou fascistisch of niet?

Nieuws

menu