De Staat komt opnieuw naar festival Welcome To The Village. Deze keer in de Leeuwarder binnenstad. Met nog een paar dozijn verse namen

De Staat. Foto: Alexander Popelier

De Staat komt opnieuw naar festival Welcome To The Village. Niet in de Groene Ster, zoals in 2014, maar op het Mata Hariplein in Leeuwarden.

Deze Nederlandse festivaltopper is een van de 24 namen die dit festival bekend maakt voor de komende editie, op 15, 16 en 17 juli.

Daaronder zijn verder het nieuwe Nederlandse talent Meau (van de hit Dat heb jij gedaan ), de Belgische rapper Zwangere Guy (die in 2020 en 2021, toen het festival om corona niet doorging, ook al gepland stond), Dool (de band van Raven, voorheen Ryanne, van Dorst met Fries Jan-Bart van der Wal op de bas), eenmans-blackmetalproject Helleruin, zangeres Pink Oculus (succesvol op de laatste editie van het Utrechtse festival Le Guess Who?).

Crack Cloud is een Canadees postpunkcollectief, zevenkoppig op het podium maar er hangen nog eens twee keer zo veel filmmakers en andere artiesten omheen. Jockstrap is een experimenteel Londens electropopduo. In het nachtelijke danceprogramma zitten onder anderen Kirara, Coucou Chloe, PVA, Bab ‘L Bluz, Baby’s Berserk en Upsammy.

Juridische procedures

Welcome To The Village ging in 2013 van start in de Groene Ster. Wegens de druk van allerlei juridische procedures verhuist het festival, na twee corona-jaren waarin niets kon, in ieder geval dit jaar naar de Leeuwarder binnenstad. Het zoekt nog altijd naar een vaste, ‘eigen’ plek.

Nieuws

menu