Cultuurfonds Fryslân steunt kleine theaters die het door corona moeilijk hebben

De aanschaf van een tweedehands tribune zorgt ervoor dat gemeente Waadhoeke voor extra kosten opdraait in het onderhoud van theater De Koornbeurs. FOTO ARCHIEF LC/ CATRINUS VAN DER VEEN

Kleine theaters in Friesland die het moeilijk hebben door de coronacrisis krijgen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân een financiële bijdrage. En ook andere initiatieven hebben in het vierde kwartaal steun toegezegd gekregen.

In totaal kregen 28 cultuur- en natuurprojecten 140.000 euro. Hieronder zijn vier kleine theaters, waarvoor in totaal zo’n 50.000 euro beschikbaar is gesteld. Zo krijgt De Koornbeurs in Franeker een bijdrage voor het project ‘Het verlangen van 2021’.

Andere bijdragen gingen naar de Fûgelwacht in Wommels (4000 euro) voor het project ‘Oer de râne fan de tiid’ en de stichting Friese Milieufederatie (5000 euro) voor een sterrentafel en nachttuin in de Lautatún in Wier.

Het Cultuurfonds roept verenigingen, organisaties, makers in de cultuur- en natuursector op om aanvragen voor financiële ondersteuning te blijven doen, ook al gaan projecten niet door.

Nieuws

menu