Corsicaanse wint Liet Ynternasjonaal, Adri de Boer eindigt in Denemarken op de achtste plaats met 'Bliuw mar by my'

Doria Ousset wint Lyt Ynternasjonaal met het lied 'Roma'. Foto Patricio Soto

Liet Ynternasjonaal in het Deense Tonder is vrijdag gewonnen door zangeres Doria uit Frankrijk. Zij zong in het Corsicaans het nummer Roma. De Friese deelnemer Adri de Boer is achtste geworden.

Het was een spannende finale in de volle Schweizerhalle. Er deden dertien acts mee. Lange tijd zag het er naar uit dat Yourdaughters uit Duitsland zou winnen. De jury van het songfestival voor minderheidstalen hield het tot op het laatst spannend. De jonge band eindigde op de tweede plek, samen met Carolina Rubirosa uit Spanje. Beide bands kregen 118 punten.

Corsicaanse soldaat

Een punt minder dan winnares Doria Ousset. Die won 3000 euro met haar lied over een Corsicaanse soldaat die gevangen wordt gezet en nooit meer naar zijn geboorteland terug zal keren omdat hij geëxecuteerd wordt.

Voor Adri de Boer, die het lied Bliuw mar by my zong, was deelnemen aan de internationale zangcompetitie voor minderheidstalen al een mooie prijs. ,,Ik fyn it gewoan machtich om belibbe te kinnen. De krinten yn de sûpenbrij.’’ De Boer kreeg 72 punten van de jury.

De publieksprijs ging naar Emanuele Pintus van het Italiaanse eiland Sardinië.

Nieuws

menu